Historie Men Universe

Men Universe is sinds 2008 de snelst groeiende mannelijke model competitie ter wereld, met meer dan 40 deelnemende landen wereldwijd. De grote finale vindt ieder jaar plaats in juli tijdens de Fashion Week in de Dominicaanse Republiek, die zeer hoog aangeschreven staat in Zuid-Amerika.

Men Universe is de eerste internationale modellencompetitie, waarbij lengte en confectiematen ondergeschikt zijn aan uiterlijk, uitstraling, een sportief lichaam en een sterk karakter. Voor zowel ervaren als onervaren modellen vanaf 18 tm 30 jaar, is dit de kans om gelanceerd te worden als nationaal of zelfs internationaal model!

De eerste Nederlandse editie van Men Universe Nederland werd in 2015 georganiseerd door Dick Wieriks van IAMI Models. Dick was de eerste Nederlander, die als Men Universe Nederland, deelnam aan Men Universe in 2014. Hij werd hier 2de in de Best Body verkiezing.

De eerste officiële Nederlandse editie van Men Universe werd gewonnen door Rogier Warnawa, die gelijk de eerste Nederlandse Men Universe op zijn naam schreef. De meest recente winnaar van Men Universe Nederland is Jason Rome, die helaas in de Dominicaanse Republiek dit jaar net buiten de prijzen viel.

Men Universe 2016

jason rome winnaar men universe 2016 nederlandDe tweede editie van Men Universe Nederland was met 417 aanmeldingen, vergeleken met 171 aanmeldingen in 2015, een groot succes. Mede dankzij de grote media aandacht door Rogier Warnawa, de winnaar van Men Universe. Op 1 Mei 2016 was de tweede Nederlandse finale welke gehouden werd in Villa Thalia in Rotterdam.

 

Onder toeziend oog van onder andere juryleden als, Everon Jackson Hooi uit GTST en Nederlandse Bodybuilding bondscoach Jerry Koolhoven, wist Jason Rome de titel van Men Universe Nederland 2016 op zijn naam te schrijven. Helaas viel Jason in de Dominicaanse Republiek net buiten de prijzen tijdens de grote finale van Men Universe, waar de titel ging naar Marlon Stiven Polo Anaya uit Panama.

Prijzen

 1. Jason Rome
 2. Nick Pletting
 3. Jerry Hofstee
 4. Raichel Helling
 5. Tom Scholtes
 6. Joris Wetzer
 7. Jeff Verbeek
 8. Robin Stuart Kramer
 9. Serdar Hamurcu
 10. Victor van Dijk
 11. Robin van Engeland
 12. Cemal Bilge

Subprijzen

 • Mr Photogenic: Nick Pletting
 • Mr Elegance: Nick Pletting
 • Mr Popular: Cemal Bilge
 • Mr Best Body: Robin van Engeland
 • Mr Business: Jeff Verbeek
 • Mr Joker: Tom Scholtes

MU16 in beeld

Bekijk onze aftermovie en de media-gallerij van de grote finale van MU16 in Villa Thalia op 1 Mei 2016. Hier krijg je een globale indruk van het evenement en de sfeer tijdens deze geweldige show.

[TS_VCSC_Lightbox_Gallery content_images=”774,777,779,780,781,782,783,784,785,786,787,772″ content_images_titles=”Men Universe 2016 Grand Finale @Villa Thalia”][/TS_VCSC_Lightbox_Gallery]
Rogier Warnawa winnaar men universe 2015 Nederland

Men Universe 2015

De eerste officiële editie van Men Universe Nederland was in 2015 gelijk het grootste succesjaar qua resultaat tot op heden. De winnaar Rogier Warnawa, wist in juli 2015 als eerste Nederlander de titel “Men Universe” op zijn naam te schrijven tijdens de grote finale in de Dominicaanse Republiek.

Het niveau van de Nederlandse editie in 2015 was zeer hoog en de jury, tijdens de volledig uitverkochte finale in Roermond, bestond uit o.a. Hans Toonen (fotograaf Panorama & Playboy) en Ruben Baars (Nederlands model en Personal trainer). Het aantal inschrijving was eveneens zeer fraai, met 171 aanmeldingen voor een eerste editie van een modellen competitie, iets wat nog nooit eerder in Nederland was vertoond.

Prijzen

 1. Rogier Warnawa
 2. Rinaldo Stijbos
 3. Wayne Siebenga
 4. Jerry Hofstee
 5. Shahir Olbina
 6. Karel Passier
 7. Darragh Zondervan
 8. Mauritio Galgeren
 9. Noach Blyden
 10. Boy Weijgertse
 11. Bastiaan van Dooremolen
 12. Ken van der Kroef

Subprijzen

 • Mr Photogenic: Rogier Warnawa
 • Mr Elegance: Rinke Jansen
 • Mr Popular: Wayne Siebenga
 • Mr Best Body: Boy Weijgertse
 • Mr Joker: Boy Weijgertse

MU15 The Aftermovie

dick wieriks men universe 2014

Men Universe 2014

In 2014 ging Dick Wieriks als eerste Men Universe Nederland naar de Dominicaanse Republiek om deel te nemen aan de grote finale. Hij wist hier 1st Runner up te worden in de klasse Best Body. Door zijn verschijning en persoonlijkheid tijdens deze finale werd hij benaderd door de organisatie in de Dominicaanse Republiek om vanaf 2015 ook in Nederland de Men Universe competitie officieel te gaan organiseren. Vanuit zijn bedrijf IAMI Models nam hij deze opdracht vol enthousiasme aan.

Bekijk hier de promovideo die hij maakte, die mede de basis vormde van de later zeer succesvolle editie van Men Universe 2015.

©2016 MenUniverse | Powered by IAMI Models | Algemene voorwaarden

Log in met jouw gegevens

of    

Inloggegevens kwijt?

Create Account

X